Aries f10

Nie znalazłeś działu gdzie mógłbyś zadać nurtujące Cię pytanie dotyczące łowiectwa podwodnego? Zadaj je tutaj!
Awatar użytkownika
mkweld
Posty: 306
Rejestracja: ndz, 17 lipca 2011, 10:45
Lokalizacja: Szczecin\AAlborg

Aries f10

Postautor: mkweld » śr, 30 listopada 2016, 02:40

Witam.
Podczas ostatniego nurkowania w tym sezonie mój komputer zalał się wodą. :mrgreen:
Po dwóch tygodniach suszenia na grzejniku i leżakowania w ryżu, ku mojemu zaskoczeniu okazało się że działa.
Niestety dostał częściowego paraliżu i dwa przyciski przestały działać.
Znacie jakiegoś magika który zechciałby na to spojrzeć???
:wave:

Awatar użytkownika
kris
Posty: 209
Rejestracja: czw, 10 lutego 2011, 23:33
Lokalizacja: Wrocław/Nowa Sól

Re: Aries f10

Postautor: kris » śr, 30 listopada 2016, 18:04

Cześć

Mój Aeris zalał się wodą po wymianie baterii (widocznie o-ring został źle dopasowany).

Suszyłem go na różne sposoby, niestety bezskutecznie.
Po odesłaniu do producenta dostałem informację, że nie da się tego naprawić, ponieważ w Aerisie komora baterii (a na pewno tamtędy wleciała u Ciebie woda) jest połączona z cała eletroniką. Naprawy też się nie podjęli, bo stwierdzili, że tego naprawić się nie da.

Jak znajdziesz jakiegoś czarodzieja, który Ci to ogarnie, daj znać.

Aha, komputer przysłali mi nowy. Tyle że nie jest to już Aeris F10, a Oceanic F10 (Aeris został wykupiony). Obydwa wyglądają identycznie.

pozdrawiam
Kuba
Sneklisz mój adwent.

www.sspoland.pl

Awatar użytkownika
corn
Posty: 81
Rejestracja: czw, 11 sierpnia 2016, 20:45
Lokalizacja: Wrocław

Re: Aries f10

Postautor: corn » śr, 30 listopada 2016, 19:09

Z mojej strony moge podpowiedzieć, że mi w te wakacje zalało kamerkę w morzu, podobno też nienaprawialna, rozkręciłem wszystko, całej elektronice zrobiłem pół godzinną kąpiel w wodzie demineralizowanej (można kupić np do żelazka), następnie pędzelkiem przeczyściłem wszystkie styki/luty, kolejna kąpiel kilkuminutowa po wysuszeniu działa pięknie, no poza modułem wifi. Dużo do stracenia nie masz ;P

Awatar użytkownika
mkweld
Posty: 306
Rejestracja: ndz, 17 lipca 2011, 10:45
Lokalizacja: Szczecin\AAlborg

Re: Aries f10

Postautor: mkweld » ndz, 26 marca 2017, 08:08

Witam .
Niestety nie udało się reanimowac mojego kompa.
Słona woda zrobiła swoje ,nawet fachowiec od casio rozłożył ręce.
No ale nie ma co się płakać, czas znaleźć nowego kompana.

I tu znów prośba o radę.
Chciałbym kupić coś taniego ale żadna chinszczyznę,
prosty komputer który będzie pokazywał moje szalone free + czas w którym czekam na kolejne zejście,podświetlenie no może jeszcze temp.
Myślę o Omer omr1 macie jakieś doświadczenia z tym komputerem lub może polecacie coś innego w dobrej cenie?

Awatar użytkownika
pzlp
Posty: 865
Rejestracja: czw, 13 marca 2008, 00:03
Lokalizacja: Inowrocław

Re: Aries f10

Postautor: pzlp » ndz, 26 marca 2017, 12:51

W dobrej cenie jest Salvimar.

Awatar użytkownika
mkweld
Posty: 306
Rejestracja: ndz, 17 lipca 2011, 10:45
Lokalizacja: Szczecin\AAlborg

Re: Aries f10

Postautor: mkweld » pn, 27 marca 2017, 08:54

Jest jeszcze Sporasub sp1 . Ale najbardziej skłaniam się ku temu Salvimar. Wyglada calkiem nieźle. Mam nadzieję ze będzie spełniał moje nie wygórowane oczekiwania.

Awatar użytkownika
pzlp
Posty: 865
Rejestracja: czw, 13 marca 2008, 00:03
Lokalizacja: Inowrocław

Re: Aries f10

Postautor: pzlp » pn, 27 marca 2017, 09:02

SP1 już trudno kupić. Będę miał Salvimara za kilka dni to się podzielę opinią.

Awatar użytkownika
mkweld
Posty: 306
Rejestracja: ndz, 17 lipca 2011, 10:45
Lokalizacja: Szczecin\AAlborg

Re: Aries f10

Postautor: mkweld » pn, 27 marca 2017, 11:05

Sp1 Jest w ofercie na scubastore.com bynajmniej w Dk .
To super w takim układzie ja się jeszcze wstrzymam z zakupem kilka dni i poczekam na twoją opinię .

Awatar użytkownika
emer
Posty: 1440
Rejestracja: ndz, 22 listopada 2009, 20:46
Lokalizacja: K-ce

Re: Aries f10

Postautor: emer » pn, 27 marca 2017, 11:12

Krzysiek gdzie dorwałeś salvimara? na scubastore jeszcze nie ma (planowane w maju), u jakiegoś dystrybutora ze sczecina też nie
Do sprzedania guma na metry
viewtopic.php?f=27&t=3459

www.sspoland.pl

Sorcerer001
Posty: 86
Rejestracja: ndz, 13 lipca 2014, 12:20
Lokalizacja: Wyspy Kanaryjskie

Re: Aries f10

Postautor: Sorcerer001 » pn, 27 marca 2017, 12:53

SP1 na pewno miesiac temu byl na stanie w pescasub.es, widzialem na stanie w Walencjii.
AIDA ***
FIM 29,3m 1'28"
CWT 21.4m 54"
STA 4'02"

Awatar użytkownika
pzlp
Posty: 865
Rejestracja: czw, 13 marca 2008, 00:03
Lokalizacja: Inowrocław

Re: Aries f10

Postautor: pzlp » pn, 27 marca 2017, 13:34

Emer- chcesz Salvimara w rozsądnej cenie?
Oczywiście z gwarancją.
Pisz na P.W.

Awatar użytkownika
Blachaaa
Posty: 171
Rejestracja: wt, 22 lutego 2011, 21:47
Lokalizacja: Suwałki

Re: Aries f10

Postautor: Blachaaa » pt, 14 kwietnia 2017, 21:54

a ja chcę odświeżyć temat kolegi który pisał wyżej jakie macie opinie o OMR1. jaka długość ma pasek?

Awatar użytkownika
Blachaaa
Posty: 171
Rejestracja: wt, 22 lutego 2011, 21:47
Lokalizacja: Suwałki

Re: Aries f10

Postautor: Blachaaa » pt, 14 kwietnia 2017, 21:54

a ja chcę odświeżyć temat kolegi który pisał wyżej jakie macie opinie o OMR1. jaka długość ma pasek?

Winers
Posty: 3
Rejestracja: pn, 24 kwietnia 2017, 09:48

Re: Aries f10

Postautor: Winers » pt, 5 maja 2017, 09:51

ale to wiem od wędkarzy.


Wróć do „Szybkie pytanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość