Strona 1 z 1
Re: przepisy kuchni greckiej
: wt, 3 marca 2009, 18:40
autor: krzysiek4
rybek niebyło........to sobie ślimaczów nazbierałem i upiekłem..mniam !
Re: przepisy kuchni greckiej
: śr, 4 marca 2009, 01:43
autor: pflezzz
Po obróbce, czy prosto z pola? Wyglądają jakby toczyły pianę.
Re: przepisy kuchni greckiej
: śr, 4 marca 2009, 10:00
autor: doox
Re: przepisy kuchni greckiej
: śr, 4 marca 2009, 11:15
autor: Goldfish
Re: przepisy kuchni greckiej
: śr, 4 marca 2009, 17:28
autor: krzysiek4
Re: przepisy kuchni greckiej
: śr, 4 marca 2009, 22:38
autor: pflezzz
Wiem coś o tym
Re: przepisy kuchni greckiej
: czw, 5 marca 2009, 06:50
autor: doox
Dobra Panowie zahartowany na parówkach nabrałem ochoty na Winniczka.
Możecie opisać jak się to robi. O jakiś obróbkach piszecie, wirówkach, etc. Ja poprosze krok po kroku...i najlepiej w oddzielnym wątku żeby łatwiej było wyszukać. Z góry dziękuje
ŚLIMAK WINNICZEK
: czw, 5 marca 2009, 13:31
autor: krzysiek4
Re: ŚLIMAK WINNICZEK
: czw, 5 marca 2009, 15:42
autor: pflezzz
Warto dodać, że sezon na winniczka to tylko i wyłącznie maj. Reszta roku pod ochroną. Nadający się do zbioru to winniczek o średnicy większej niż 3 cm (prawidłowy grot do przymiarki).
Podpisuję się pod podkreśleniem.
Przygotowałem raz jako 13 potrawę na Wigilię, rodzina się zarzekała, ze tego świństaw nie ruszy...
Rok później zawiedzeni pytali dlaczego w tym roku nie ma.