Postautor: annacz1 » czw, 24 listopada 2011, 10:48
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Kaloryczność: 230 kcal
Ilość porcji: 1
Składniki
Garść włoskiego makaronu łososiowego (do nabycia w AUCHAN)
Puszka portugalskiej mątwy w aromatycznej zalewie (do nabycia w LIDL)
Garść rukoli
200 ml białego wytrawnego wina
1 pomidor
Kilka listków bazylii
Pieprz - szczypta
Sos Worcestershire - kilka kropli
Ewentualnie łyżeczka parmezanu
Szybki sposób na przypomnienie włoskich wakacji...
Etapy przygotowania
Ugotować makaron al dente (woda bez soli).
Na gorącą patelnię wrzucić mątwę z zalewą, ósemki pomidora, przyprawy i sos.
Po minucie wlać wino, zmniejszyć temperaturę i delikatnie wymieszać.
Dodać odcedzony makaron i rukolę - jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Wyłożyć na ogrzany talerz i posypać listkami bazylii.
Ewentualnie posypać parmezanem.