Szczupak z jabłkami

Zapraszam wszystkich do podzielenia się swoimi ulubinymi przepisami kulinarnymi, czyli jak przygotować dobre danie rybne.
Awatar użytkownika
bruner
Posty: 4434
Rejestracja: czw, 24 września 2009, 10:49
Lokalizacja: Sosnowiec; Kraków
Kontaktowanie:

Szczupak z jabłkami

Postautor: bruner » ndz, 9 stycznia 2011, 22:48

składniki:

1 szczupak (ok 1.5 kg)
5 dag masła
1 łyżka oleju
tarta bułka
sól
biały pieprz
50 dag winnych jabłek (soczystych i kwaśnych)

Przyrządzenie:

1. Jabłka obrać, jedno nieobrane pozostawoć do dekoracji, resztę pokroić, włożyć do płaskiego rondla, podlać 1/4 szklanki widy i rozgotować na mus

2. Rybkę sprawić, opłukać, pokroić na dzwonka, posypać solą i pieprzem, odstawić na godzinkę coby przesiąkły

3. Dzwonka posypać tartą byłką, nadmiar byłki zsypać, usmażyć na rozgrzanym maśle zmieszanym z olejem

4. Delikatnie przełożyć na goracy mus jabłkowy, dusić w nim 10 minutek, uważając by rybka się nie rozpadła

5. Wyjąć na półmisek wraz z musem, obłozyć plasterkami jabłka.
Bee Free Underwater Piotr Gruszeczka; write to me: gruszeczka_p@wp.pl http://www.youtube.com/user/PGRbruner
Boże daj mi Pogodę ducha, abym zgadzał się z tym, czego nie mogę zmienić; Odwagę, abym zmieniał to, co zmienić mogę i Mądrość abym umiał odróżnić jedne sprawy od drugich.
*Przepraszam każdego, komu uda się tak przekształcić sens mojej wypowiedzi, że poczuje się zniesmaczony lub osobiście obrażony

http://www.sspoland.pl/

kusznik
Posty: 27
Rejestracja: ndz, 13 maja 2012, 20:01
Lokalizacja: Zdzieszowice

Re: Szczupak z jabłkami

Postautor: kusznik » pn, 21 maja 2012, 18:42

mmmmmmmmmmmmmmmm musi być smaczne
:D
A nóż się trafi.


Wróć do „Coś na ruszt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 2 gości

cron