Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Zapraszam wszystkich do podzielenia się swoimi ulubinymi przepisami kulinarnymi, czyli jak przygotować dobre danie rybne.
Awatar użytkownika
mcchmiel
Posty: 103
Rejestracja: pt, 5 lipca 2013, 14:31
Lokalizacja: Gdańsk

Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: mcchmiel » śr, 16 września 2015, 20:13

Witam,
oto genialny w swojej prostocie przepis na przygotowanie ciekawej kolacji,

Składniki:

filety z sandacza
ciasto francuskie
mozarella
cheddar
sos koperkowy

Przygotowanie:

małe kawałki filetów z sandacza solimy, pieprzymy i obsmażamy na patelni
ciasto francuskie (gotowiec z biedronki) rozwałkowujemy tak aby 2-3 krotnie zwiększyć jego powierzchnię
na pasku ciasta układamy obsmażony filet, plasterki mozarelli i drobno pokrojone kawałki cheddara (mi to zestawienie serów najlepiej pasuje)
1.jpg
przed zwinięciem

następnie zawijamy szczelnie całość w cieście
2.jpg
gotowy pakiet

i do piekarnika rozgrzanego do ok 180C aż się zarumieni, podajemy z sosem koperkowym (zasmażka + mleko + słodka śmietana + koperek,sól,pieprz)

gotowe
3.jpg
po upieczeniu

:drinks:

Awatar użytkownika
doox
Site Admin
Posty: 3297
Rejestracja: wt, 4 marca 2008, 16:35
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: doox » czw, 17 września 2015, 15:16

Ale mi smaka narobiłeś.
...if you accept the sea by all means you will enjoy anything in the water...
...najważniejszy w życiu jest las i woda...Jancio Wodnik....

Awatar użytkownika
AlfredoWargas
Posty: 350
Rejestracja: śr, 25 czerwca 2014, 21:44
Lokalizacja: Wrocław

Re: Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: AlfredoWargas » czw, 17 września 2015, 17:24

I wycierasz mi klawiaturę a jak nie to jesteś u Pani .

Wygląda mistrzowsko - gdybym jeszcze tylko takie ryby jadł :eusa_wall:
GoodNightLeftSite
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


Awatar użytkownika
kris
Posty: 213
Rejestracja: czw, 10 lutego 2011, 23:33
Lokalizacja: Wrocław/Nowa Sól

Re: Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: kris » czw, 17 września 2015, 17:35

Chyba chciałeś napisać - gdybym jeszcze tylko takie ryby łapał...:)
Sneklisz mój adwent.

www.sspoland.pl

Awatar użytkownika
AlfredoWargas
Posty: 350
Rejestracja: śr, 25 czerwca 2014, 21:44
Lokalizacja: Wrocław

Re: Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: AlfredoWargas » czw, 17 września 2015, 18:25

Co racja to racja . :D
GoodNightLeftSite
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


Awatar użytkownika
mcchmiel
Posty: 103
Rejestracja: pt, 5 lipca 2013, 14:31
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: mcchmiel » sob, 17 października 2015, 16:43

Dorsz z sosem z mango, limonki i chilli podany ze smażoną cukinią :whistling2:

IMG_4426.JPG

Awatar użytkownika
AlfredoWargas
Posty: 350
Rejestracja: śr, 25 czerwca 2014, 21:44
Lokalizacja: Wrocław

Re: Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: AlfredoWargas » sob, 17 października 2015, 20:51

Rybkę tak oprawioną to bym zjadł . Alkoholem gardzę :D
GoodNightLeftSite
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*


Awatar użytkownika
kolumb7
Posty: 407
Rejestracja: pn, 9 września 2013, 15:14
Lokalizacja: Norwegia

Re: Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: kolumb7 » ndz, 18 października 2015, 09:21

Smaka na robiłeś :-).

Awatar użytkownika
mcchmiel
Posty: 103
Rejestracja: pt, 5 lipca 2013, 14:31
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: mcchmiel » czw, 31 grudnia 2015, 15:53

nie ma to jak popływać w sylwestra z rana
pianka 9mm z longjonami i 2h w pełnym komforcie termicznym
IMG_4519.JPG

IMG_4516.JPG


wizura w prawdzie tragiczna ale jedna rybka skończyła jako sylwestrowy lunch

IMG_4520.JPG

sandacz smażony w tempurze z sosem z kurek na mleku kokosowym :clap:
IMG_4522.JPG


Szczęśliwego nowego roku :wave:

Awatar użytkownika
andrzej
Posty: 448
Rejestracja: czw, 3 lipca 2008, 23:05
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: andrzej » czw, 31 grudnia 2015, 19:27

Znajome widoki...Nikt Ci tam tym razem barką na głowę nie wjeżdzał? Tęsknię za taką 9tka bo moja znoszona 7ka juz dogorywa...Gratuluję zapału i wszystkiego dobrego ( w tym lepszej wizury) w 2016!

Awatar użytkownika
mcchmiel
Posty: 103
Rejestracja: pt, 5 lipca 2013, 14:31
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Sandacz zapiekany w cieście francuskim

Postautor: mcchmiel » pn, 20 czerwca 2016, 15:57

nuda w temacie...
wczorajsze sushi :pleasantry:
IMG_6344.jpg


Wróć do „Coś na ruszt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość