Postautor: doox » wt, 6 grudnia 2016, 12:07
Każdy ma prawo założyć własne forum i każdy ma prawo wybrać gdzie będzie zaglądał. Nigdy nie było takiej potrzeby żeby załatwiać sprawy SSP na własnym forum i obawiam się, że będzie to jednak pewnym utrudnieniem, bo nie każdy ma czas i chęć zaglądać na dwa fora. Taka jednak była decyzja nowego Zarządu i osobiście trzymam kciuki za powodzenie tego projektu. Zresztą już dawno rzeczone forum miało powstać i dobrze, że w końcu powstało. Sam się o to upominałem jakiś czas temu. Ta decyzja wstrzymywała też pewne działania na Naszym forum. Teraz w końcu będę mógł się tym zająć, o czym więcej już wkrótce.
Na pewno wątek SSP zostanie zamknięty i zlikwidowana zostanie grupa SSPoland. Stowarzyszenie powstało dzięki temu forum i jakiś ślad z pewnością tutaj zostanie. Jeszcze nie wiem jaki. Jedno jest pewne o przenoszeniu treści nie ma mowy.
Nie będę przepychał się które było pierwsze, choć trochę to nie ładnie pisać nieprawdę. Ważne które istnieje i ciągle skupia tak dużą liczbę osób zainteresowanych tym sportem. To wy stworzyliście to forum a ja po prostu starałem się w tym nie przeszkadzać. Piszemy o wszystkim w zgodzie z przepisami i mam nadzieję, że jak najwięcej osób na tym skorzysta. Takie było założenie od samego początku i takie będzie nadal.
Wiem, że wiele osób utożsamiało forum spearfishing.pl z SSPoland (przez moją osobę) ale, powiem to po raz kolejny, to dwa oddzielne twory. Zawsze były i zawsze będą. Byłem jednym z założycieli SSP i zawsze zamierzam wspierać rozwój Stowarzyszenia, nawet jeśli z działalnością któregokolwiek z członków nie będę się zgadzał. Wyrazem tego jest także to, że nie mam problemu z promocją nowego forum tutaj, choć przyznaję, z rozmów przeprowadzonych wcześniej zrozumiałem, że nowe forum będzie tylko dla członków, jako platforma do dyskusji o sprawach SSP.
Na koniec ma prośbę aby nie dublować wątków na forach. Jeśli chcesz o coś zapytać, sprzedać, kupić, zdecyduj gdzie chcesz to zrobić. W sieci jest wystarczająco dużo śmieci.
...if you accept the sea by all means you will enjoy anything in the water...
...najważniejszy w życiu jest las i woda...Jancio Wodnik....