Wędzarnie

Tutaj wrzucamy wszelkiego rodzaju śmieci dla zabicia czasu.

Moderator: Goldfish

Re: produkcja własna

Postprzez endriudrawsko » Pon, 29 Grudzień 2008, 22:34

wedzilem w podobnej,taka co stoi przy slupach energetycznych.spoko sprzet.
endriudrawsko
 

Re: produkcja własna

Postprzez Apneista » Pon, 29 Grudzień 2008, 22:34

Polecam:


Apneista
 
Posty: 666
Rejestracja: dawno temu ;)
Miejscowość: Internet

Re: produkcja własna

Postprzez krzysiek4 » Wto, 30 Grudzień 2008, 17:22

endriudrawsko napisał(a):wedzilem w podobnej,taka co stoi przy slupach energetycznych.spoko sprzet.

to już wiemy dlaczego jestes w norwegii..............pozbawieni energi elektrycznej mieszkańcy okolicy popędzili kijami......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
krzysiek4
 

Re: produkcja własna

Postprzez Spearo » Wto, 30 Grudzień 2008, 18:47

Najprostsza,tania ,może nawet i przenośna wędzarnia .Rodem z Niemiec od ładnej Vivien
Załączniki
2.jpg
2.jpg (55 KiB) Obejrzany 969 razy
Awatar użytkownika
Spearo
 
Posty: 355
Rejestracja: Pon, 19 Maj 2008, 09:21

Re: produkcja własna

Postprzez endriudrawsko » Wto, 30 Grudzień 2008, 18:48

zapomniales dodac ze przy okazji zwinalem kilometr kabla z sieci i przez to musialem uciekac z kraju;P;P;P
endriudrawsko
 

Re: produkcja własna

Postprzez krzysiek4 » Wto, 30 Grudzień 2008, 21:36

filip napisał(a):właśnie dzisiaj wróciłem z wędzenia,[parę kilo boczku,wcześniej zapeklowany z ziołami] do wędzenia uzywam drzewa bukowego no i owocowego jeśli jest pod reką wędzarnię zbudowałem z kamienia z podziemnym 2m kanałem, jak znajde to podrzuce fotkę


wędzarni mało widać-tylko ślina pociekła :P
ryby przed wedzeniem ,moczysz w solance ?
wrzucił byś też przepis jak peklujesz mięsiwa do rubryki;przepisy.
moje miesiwa leżą kilka dni w zalewie,
pozdro.
ps.czy karpia tez można uwędzić :?:
BDamianowi zostało kilka sztuk ....hehe.
Załączniki
sdfzx.JPG
sdfzx.JPG (27.24 KiB) Obejrzany 950 razy
krzysiek4
 

Re: produkcja własna

Postprzez krzysiek4 » Wto, 30 Grudzień 2008, 22:31

ms70s napisał(a):w DLH Ostrowskim kupowałem po 1 listwie tego co mieli na stanie wydając brutto ok 80zł

krzysiek4 jestem zachwycony twoją wędzarnią, od dłuższego czasu myślę o budowie przeglądam stronę http://www.wedlinydomowe.pl/ . dużo ciekawych opisów


dzięki za tą strone............tam jest wszystko.........i szybko człowiek głodnieje na widok
tych wszystkich specjałów :P
ide coś zjeśc ........
pozdrawiam.
krzysiek4
 

Re: produkcja własna

Postprzez filip » Śro, 31 Grudzień 2008, 00:26

wędzarni mało widać-tylko ślina pociekła :P
ryby przed wedzeniem ,moczysz w solance ?
wrzucił byś też przepis jak peklujesz mięsiwa do rubryki;przepisy.
moje miesiwa leżą kilka dni w zalewie,
pozdro.
ps.czy karpia tez można uwędzić :?:
BDamianowi zostało kilka sztuk ....hehe.[/quote]
znalazłem inną fotkę z listopada 07,te kamienie to wedzarnia która zbudowałem troche słabo widać ale to i tak najlepsza fotka na dysku...ryby zwykle nacieram solą,ze względu na brak czasu,moczenie w solance jest ok.karpia spoko mozna wędzić...ale hitem sa sledzie wędzone prawie na zimno,koniecznie muszą być w całośći tzn.z głową,wędzona ikra to po prostu poezja,o mięsiwach nastepnym razem nie da sie porównać wędzonych domowym sposobem z kupionymi w sklepie.........
Załączniki
Kopia DSC04800.JPG
Kopia DSC04800.JPG (102.46 KiB) Obejrzany 929 razy
filip
 
Posty: 447
Rejestracja: Sob, 26 Kwiecień 2008, 16:30

Re: produkcja własna

Postprzez zuberus » Śro, 31 Grudzień 2008, 16:12

Panowie, a ma może ktoś coś takiego? :
wedzarka fot1.jpg
wedzarka fot1.jpg (23.94 KiB) Obejrzany 901 razy

wedzarka fot2.jpg
wedzarka fot2.jpg (10.35 KiB) Obejrzany 902 razy


Zależy mi na czymś przenośnym, co by nadawało się na biwaki i kilkudniowe wypady :roll:
W plecaku piach, kamienie w kieszeni. Wycieczka w nieznane z flachą Ślepej Gieni.
Awatar użytkownika
zuberus
 
Posty: 355
Rejestracja: Pon, 17 Marzec 2008, 17:45
Miejscowość: Choszczno

Re: produkcja własna

Postprzez krzysiek4 » Czw, 1 Styczeń 2009, 09:33

filip..........piękne foto [tapeta]
rzuciłem karpia na ruszta ..........mimo dużej ilości soli ,niewyszedł naj lepiej........
w niedzielę z BD uwędzimy pozostałe........naprawiłem swoje straszydło....
..........wrzucić do solanki na jakiś czas ???
ps.wszystkiego naj i dużo zdrowia w 09
Załączniki
derr.JPG
derr.JPG (25.57 KiB) Obejrzany 871 razy
STA70002.JPG
straszydło z beczek
STA70002.JPG (32.93 KiB) Obejrzany 872 razy
krzysiek4
 

Re: produkcja własna

Postprzez INDIANISKO » Czw, 1 Styczeń 2009, 13:56

Krzychu na takim grilu robiłem karpie , podczas pieczenia zużywałem całą paczkę masła .
Niestety trzeba siedzieć i polewać łyżeczką rybę przez cały czas pieczenia ale efekt był bardzo dobry .
Piszecie też o moczeniu w solance -,, za komucha " gdy rzeki były brudne nadwiślańscy rybacy moczyli przez jakiś czas ok. 2 godzinki ryby w mleku . podobno wyciąga posmak mułu z karpia i suma .A potem wkładali osuszone ryby w dużą ilość talarków cebuli ,, na noc " podobno pycha .Wiadomości z czasów zaczytywania sie gazetami wędkarskimi . :mrgreen:
Nawet w dzień pływam z latarką ;)
Awatar użytkownika
INDIANISKO
 
Posty: 737
Rejestracja: Nie, 28 Czerwiec 2009, 19:33
Miejscowość: >>>KALISZFORNIA--->

Re: produkcja własna

Postprzez krzysiek4 » Czw, 1 Styczeń 2009, 15:30

dzięki wodzu.........ale to podobno. :|
dajcie w przepisy ..sprawdzone receptury.......
mleka nie cierpię a od masła ropieją oczy.... :mrgreen:
golonke pieczemy w piwie ......może tak karpia wymoczyć :?:
kilka sztuk jeszcze jest -chętnie wyprubuję kilka pomysłów :wink:
ps.ja pamiętam kogo to była incjatywa z tą rubryką ale niewidzę tam żadnego przepisu
na słodkowodne ryby :wink: [bez obrazy]
krzysiek4
 

Re: produkcja własna

Postprzez INDIANISKO » Czw, 1 Styczeń 2009, 15:42

Podobno-- bo nigdy nie moczyłem ryby w mleku -przepis prawdziwy.
Z masłem polecam - sam własnoręcznie polewałem , pyszności - robiłem do momentu aż mięsko było tak miękkie że zaczynało przelatywać przez kratkę grila .
Masz K4 rację , powinienem podawać tylko wypróbowane osobiście sposoby .
Nawet w dzień pływam z latarką ;)
Awatar użytkownika
INDIANISKO
 
Posty: 737
Rejestracja: Nie, 28 Czerwiec 2009, 19:33
Miejscowość: >>>KALISZFORNIA--->

Poprzednia

Wróć do Off-Topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


© 2008-2010 spearfishing.pl | design by maczek