receptura na 4 porcje:
* Mrożonka warzywa na patelnię HORTEX - 1 opakowanie
* Olej sojowy - 4 łyżki
* Kiełki słonecznika i kiełki rzodkiewki - 100 g
* Łosoś wędzony na ciepło - 200 g
* Trybula - 1 mały pęczek (zioło podobne do natki o bardzo delikatnym smaku anyżku
* Ocet winny jabłkowy - 2 łyżki
* Kurkuma
* Sól
* Pieprz biały mielony
Przygotowanie sałatki:
Rozmrożoną mieszankę warzyw na patelnię HORTEX wstawiamy do kuchenki mikrofalowej i gotujemy przez około 3 minut. Następnie studzimy i mieszamy z pokrojonym w grubą kostkę łososiem oraz kiełkami i pokrojoną trybulą. Doprawiamy solą oraz pieprzem i kurkumą. Podczas mieszania dolewamy olej i ocet.
Sposób podania:
Tak przygotowaną sałatkę podajemy z tostami lub z ciabatą. Również można sałatkę podgrzać w kuchence mikrofalowej i podać z mieszanką ryżu białego i dzikiego.Statystyki: autor: annacz1 — sob, 24 stycznia 2009, 21:21
]]>